中考英语总复习之阅读理解:日本传统假日

❖ 来源:不详 ❖ 作者:未知 我要纠错 收藏本文 复制链接 0

  In Japan there are many holidays other great days.We can tell only a few here.
  The fifth birthday of a boy is a great day in the family.The boy puts on a shirt like the one his father wears.It is an important moment in his life means that he must now be a manly little boy like his father.He must smile when he has pain(疼痛)or trouble.He must carry on.
  The day a girl becomes seven years old is a big day in the family.She may now wear a sash(腰带)like the one her mother wears.Her friends her mother's friends come drink tea eat cakes.It means that the girl must now be a womanly little girl help in the home.
  One of the great holidays in Japan is the Emperor's(天皇)birthday.Instead of school there are picnics,games,sports speeches(演讲), as we have on our fourth of July in America.
  根据短文内容选择正确答案。
  1.How many holidays great days are told of in the story?        .
  A.One B.Two C.Three D.Four
  2.When a boy begins to wear a shirt like the one his father wears,        .
  A.he isn't a boy
  B.he needn't go to school
  C.he must be a boy of strong character(性格)like his father
  D.he has no trouble
  3.Which birthday of a girl is a big day in her family?        .
  A.The sixth B.The seventh
  C.The eighth D.The seventeenth
  4.Japanese children don't go to school on         .
  A.their fifth birthdays
  B.their seventh birthdays
  C.their fifth seventh birthdays
  D.their Emperor's birthday
  5.From the story we can know the writer is from         .
  A.China B.America
  C.EnglD.Japan


翻页查看参考答案:

参考答案:

1-5 CCBDB

  • 关键字:
友友评论:
内容相关随机推荐:
    暂无相关信息!

Rss订阅34en Rss订阅

频道编辑推荐

频道随机热门

猜你也喜欢看这些

  • 暂无相关信息!

tags

    站点资源 三思英语 版权所有 翻版必究
    蜀ICP备09034711号-7 中国 · 四川 · 万源 浏览建议设置:1400*1050
    Copyright © 2022 www.34en.com All Rights Reserved.
    {KS_统计系统}